Ja ik teken de petitie

Gegevens

*
Privacyverklaring

Terre des Hommes verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met deze gegevens om. Wij gebruiken deze gegevens ten behoeve van onze donateursadministratie (zo controleren wij of u al bekend bent in onze administratie door uw gegevens te vergelijken met de gegevens uit ons systeem), fondsenwervende programma’s en om te informeren over onze activiteiten. Heeft u hier bezwaar tegen, dan kunt u dit bij ons melden onder vermelding van uw volledige adresgegevens. Meer informatie over hoe wij met uw gegevens omgaan, vindt u in onze privacyverklaring.

aantal getekende petities tot nu toe:

Veel dagelijkse producten hebben sporen van kinderarbeid.

Ik vind dat niet acceptabel!

Uit onderzoek van Terre des Hommes blijkt dat er tienduizenden kinderen in India werken in micamijnen. Mica, een mineraal dat ook in uw producten verwerkt zit, wordt daar losgebikt door kinderhanden. Dat moet stoppen! Kinderen horen niet in mijnen. Kinderen horen naar school te gaan en daar te werken aan een gezonde toekomst.

Als consument wil ik geen producten kopen of gebruiken waar kinderarbeid aan kleeft. U als bedrijf heeft de maatschappelijke verantwoordelijkheid er aan mee te werken, dat mica uit legale mijnen komt, waar volwassen arbeiders onder veilige omstandigheden en tegen een fatsoenlijk salaris kunnen werken, zodat hun kinderen naar school kunnen.

Ik doe een dringend beroep op u om kinderarbeid bij de winning van mica aan te pakken. Terre des Hommes kan u hierbij helpen, met een professioneel, beproefd samenwerkingsprogramma, lokale expertise en een uitgebreid netwerk. Ga met hen in gesprek en zet daarmee uw eerste stap om kinderen uit de micamijnen te halen!